Diaconaal maatschappelijk werk

schuilplaats-foto

Er zijn heel wat redenen waarom een mens met zichzelf in de knoop kan raken. Het Diaconaal Maatschappelijk Werk Scherpenzeel (DMW) biedt hulp om deze knoop te ontwarren. DMW biedt professionele maatschappelijke hulp bij onder meer:

  • relatie- en opvoedingsproblemen;
  • psychische problemen (overspannenheid, depressies);
  • psychosomatische problemen (hyperventilatie, spanningshoofdpijn);
  • seksuele problemen;
  • verwerking van bijvoorbeeld rouw en incest.

Het werk wordt uitgevoerd door een maatschappelijk werker van Stichting Schuilplaats, Mathilde Koelewijn. Stichting Schuilplaats is een interkerkelijke, landelijk werkende hulpverleningsorganisatie. De hulpverleningsgesprekken worden kosteloos aangeboden voor iedere inwoner van Scherpenzeel en voor ieder die lid is van de HHK Scherpenzeel-Renswoude en de PKN (hervormd) Scherpenzeel. De diaconie ondersteunt dit initiatief van Stichting Schuilplaats financieel.

De maatschappelijk werker van het DMW is iedere dinsdag aanwezig in Scherpenzeel, gebouw De Ruif, naast Philalethes. De ingang bevindt zich aan Marktstraat 3A.
Voor allerlei advies- en hulpvragen kunt u het algemeen advies- en informatienummer van Stichting Schuilplaats bellen: 0318-547870. Op elke werkdag is er telefonisch spreekuur van 08.30 – 10.00 uur waarbij u een hulpverlener aan de telefoon krijgt.

Bel gerust eens op, ook als u zich zorgen maakt over een familielid, vriend of kennis. Vaak begint de oplossing van een probleem met het bespreken ervan.

logo-schuilplaats